Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süssünk rendhagyó, édes olasz fánkot a farsangi szezonra! A siker garantált!

Édes rizottógolyók, avagy az olaszok híres arancinije
2017. January 12.

A sült rizottógolyó, azaz arancini az olaszok egyik legismertebb street foodja. Készítik sósan, például paradicsomos raguval vagy mozzarellával töltve, illetve édesen. Én most ez utóbbira mutatok egy verziót, ami a farsangi szezonban akár fánknak is beillik.

Hozzávalók

10-12 kis golyóhoz
  • 10 dkg rizottó rizs
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis marék mazsola
  • 1 tojás
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A rizottó rizst egy lábasba szórjuk, felöntjük 1 dl vízzel, majd kevergetve addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor ráöntjük a tejet, hozzászórjuk a kétféle cukrot és a mazsolát, majd lassú tűzön puhára főzzük a rizst.

Mikor a rizs az összes tejet magába szívta és megpuhult, megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ezt követően egy lefedhető tálba kanalazzuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap hozzákeverjük az elhabart tojást, majd kis golyókat formázunk a masszából. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a kis golyókat. Porcukorral meghintve tálaljuk.

edesarancini1

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!